Tietoa meistä

Siilinjärven Teatteria on tuotettu suurella sydämellä jo vuodesta 1964. Teatterin kotipaikkana toimii luonnonkaunis Mäntyrannan kesäteatteri Siilinlahden rannalla. Tuotamme myös talviteatteria Tahkolla yhteistyössä Break Sokos Hotelli Tahkon kanssa. Ohjelmistoomme kuuluu kaksi erillistä näytelmää vuosittain.

Siilinjärven Teatteri ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia teatterin harrastajien kokoojana sekä herättää, ylläpitää ja edistää näyttämöharrastusta väestön keskuudessa sekä auttaa teatteriyleisöä ymmärtämään ja tukemaan näyttämötaidetta.

Siilinjärven Teatteriin ovat kaikki näyttämötaiteen harrastamisesta, teatterin tukemisesta ja taustatehtävissä toimimisesta kiinnostuneet tervetulleita. Liittymällä jäseneksi olet osa iloista yhteisöämme. Jäseneksi voi liittyä maksamalla 10 € jäsenmaksun Siilinjärven Teatterin tilille FI46 4786 1020 0307 48 (viestikohtaan nimi ja sähköpostiosoite).

Siilinjärven Teatterissa toimii pitkänlinjan harrastajia, uusia tulokkaita ja uudet otetaan ilolla vastaan. Olemme pyrkineet valitsemaan näytelmiä suurelle näyttelijäjoukolle, joka mahdollistaa rooleja monipuolisesti ikään katsomatta. Tarvitsemme mukaamme myös taustajoukkoja liikenteenohjaukseen, järjestysvalvontaan, lipunmyyntiin ja kahviotoimintaan.

Mäntyranta

Pieni mökki oli alun perin asuinrakennus, ja 1930-luvulla siinä asui Nyyn pariskunta. Pihapiirissä oli pieni talousrakennus ja rannassa sauna. Kun vanhukset kuolivat, mökki siirtyi lääninkamreeri Johannes Väänäsen omistukseen, ja hän käytti sitä kesämökkinään. Vuonna 1964 Siilinjärven Nuorisoseura hankki rakennukset kesäteatterikäyttöön. Rantasauna siirrettiin pihapiiriin, missä sitä aluksi käytettiin saunana. Myöhemmin nuorisoseura lahjoitti rakennukset kesäteatterille. Alkuperäinen pärekatto korjattiin samanlaiseksi, mutta vuonna 1983 se jouduttiin vaihtamaan peltikatoksi ilkivallan vuoksi. Siilinjärven kunta avusti teatteria rakennuksen kunnostamisessa, ja kesäteatterin katsomo rakennettiin vuonna 1965.